utorak, 14 januar 2020 09:50

Radović: Plasman u Tokio ispunjenje sna

Written by

Crnogorski stonoteniser, Filip Radović kazao je da bi plasmanom na Paraolimpijske igre ispunio svoj san, ali da se, ukoliko izbori olimpijsku vizu, u Tokiju neće zadovoljiti samo učešćem.

Srebrni sa Evropskog prvenstva u Heksingborgu naglasio je da bi sam plasman na Igre u Tokiju, imajući u vidu težinu sistema kvalifikacija, bio jedan od njegovih najznačajnijih rezultata u karijeri.

“San mi je da nastupim ove godine u Tokiju. To mi je ujedno i najveći cilj za 2020.. Ukoliko izborim plasman na Paraolimpijske igre definitivno se neću zadovoljiti samo učešćem, već ću učiniti sve da tamo odem kao konkurentan takmičar”, kazao je Radović.

On je u intervjuu agenciji MINA istakao da ima velike šanse da izbori plasman u Tokio, navodeći da, možda, već u februaru napravi odlučujući korak.

“Imam velike šanse, ali isto tako nemam pravo na loše partije u izazovima koji me očekuju već od početka februara. Trenutno zauzimam treće mjesto na Svjetskoj rang listi, a prvih šest igrača izboriće siguran plasman u Tokio”, rekao je Radović.

On je precizirao da do 31. marta mora odigrati još najmanje jedan turnir da bi ispunio minimalnu kvotu broja odigranih turnira koja je potrebna kao preduslov za svakog igrača.

“Prvi turnir očekuje me početkom februara u Egiptu. Dobrim rezultatom iz Aleksandrije mogao bih i konačno da obezbijedim vizu za Igre. U suprotnom, direktan plasman moraću da izborim u Italiji krajem marta”, kazao je Radović.

On je naglasio da će Tokio okupiti sve ono najbolje što paraolimpijski stoni tenis trenutno ima. 

“U tako jakoj konkurenciji, pored kvaliteta, potrebno je da se poklope sve kockice”, rekao je Radović.

Izvor: Agencija Min@

Pročitano 2180 put(a)

Back to top