ponedeljak, 03 februar 2020 09:35

Filipu zlato u Aleksandriji, blizu i norma za Tokio

Written by

Crnogorski stonoteniser Filip Radović pobjednik je sankcionisanog turnira  koeficijenta 20 u egipatskoj Aleksandriji.  Radović je juče u finalnom meču kategorije S10 pobijedio bivšeg  paraolimpijskog šampiona, Čeha Ivana Karabeca 3:0, po setovima (11:6,  11:5 i 11:7). 

Srebrni iz Helsingborga, Radović, ranije juče u polufinalu eliminisao je Španca Ruisa Rejesa 3:1 (8:11, 11:5, 11:2 i 11:6). Radović je juče kao drugoplasirani u A grupi izborio polufinale. 

U prvom kolu neočekivano je poražen od Su Jin Suana iz Kineskog Tajpeha  3:2, dok je u naredna dva slavio protiv domaćih takmičara Abdelvahab  Abdelrahmana 3:1 i Ahmed Abdel Latifa 3:0. 

Radović je kazao da je juče u prvom meču na turniru  dozvolio protivniku  da napravi iznenađenje, navodeći da ga je taj poraz koštao gubitka  velikog broja bodova.  

"Uspio sam da se vratim na pravi način pobjedama protiv velikih rivala  Ruisa i Karabeca. Poslije svega mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan  sa onim što sam pokazao, naročito što sam se psihološki vratio na pravi  način poslije poraza od Su Jin Siana", rekao je Radović. 

On je istakao da i pored osvojenog zlatnog odličja biti "u minusu par bodova" u borbi za normu u Tokiju. 

"Na redu su turniri u Poljskoj i Španiji koje ću propustiti, a na kojima  će nastupiti moj drug iz reprezentacije Luka Bakić u klasi S10. Čekam  da vidim ishod sa tih turnira, a na osnovu toga ću odlučiti koji potez  da napravim do kraja kvalifikacionog ciklusa", rekao je Radović. 

On je trenutno treći na svjetskoj listi stonosera u svojoj klasi.  Direktan plasman, pored već plasiranih prvaka kontinenata, izboriće najboljih šest stonotenisera na listi koja se zaključuje  31.marta.

Izvor: portal Vijesti

Pročitano 2356 put(a)

Back to top