sreda, 04 mart 2020 14:50

Goranović: Ne plašimo se konkurencije

Written by

Veliki rad, trud i posvećenost su donjeli nevjerovatno dobre rezultate. Marijana Goranović, Radmilo Baranin, Miloš Ranitović, Danilo Gojković, Maja Rajković, Miloš Spaić i Mirnes Ramović su ispunili deset normi za Paraolimpijske igre, ali zbog sistema koji je odredio Međunarodni paraolimpijski komitet, samo dva slota, odnosno dva mjesta na Igrama u Japanu.

Postoje izgledi da Crna Gora izbori i treće mjesto na Evropskom prvenstvu koje se prije Igara održava u Poljskoj. S druge strane, izabranici sjajnog stručnjaka Veljka Čegara idu korak po korak. Sada su misli usmjerene ka međunarodnom mitingu u Splitu, a zatim korak po korak, do šampionata Evrope na kojem će Crna Gora moći da se pohvali da je stigla sa nikada većim brojem takmičara. Ono što je takođe jako bitno naglasiti, svi će biti konkurentni za osvajanje medalja.

„Ostvarili smo zaista mnogo i ponosni smo na ostvareno. Činjenica da ćemo na Evropsko prvenstvo krenuti sa najvećim brojem takmičara u istoriji je vrijedno osvajanja jedne od medalje, a pomenuta medalja je cilj sa kojim ćemo krenuti na smotru najboljih atletičara Starog kontinenta. Konkurencija je sve jača i jača, ali sve jača i jača je i Crna Gora. S obzirom da sam optimista po prirodi, vjerujem da ćemo nastaviti kontinuitet osvajanja medalja na šampionatima Evrope“, naglasila je Marija Goranović za Sport Klub.

Podsjećanja radi na Evropskom prvenstvu u Grosetu Marijana Goranović je osvojila srebrnu, a Radmilo Baranin zlatnu i srebrnu medalju. Na šampionatu Evrope u Berlinu, Marijana Goranović je stigla do srebra, a pomenuti šampionat će ostati upamćen i po tome što su atletičari iz Crne Gore osvojili četiri četvrta mjesta.

Činjenica da paraolimpijski pokret u Crnoj Gori raste iz dana u dan čini nas ponosnim. Već sada je jasno da ćemo na Paralimpijskim igrama u Japanu napraviti korak naprijed kada je broj učesnika u odnosu na London i Rio u pitanju. Uz to, već sada imamo prospekte za Paraolimpijske igre u Parizu. Međutim, fokus mora da bude na godini koja je u toku. Sa nestrpljenjem očekujemo prvo takmičenje u Splitu, a zatim i Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Ponavljam, vjerujem da ćemo obradovati sve ljubitelje sporta u Crnoj Gori lijepim vijestima, da ćemo uspjeti da nastavimo kontinuitet osvajanja medalja na šampionatima Evrope, te da ćemo napraviti lijepu uvertiru za Paraolimpijske igre u Japanu“, naglasila je Marijana Goranović.

Ono što je već sada jasno, Paraolimpijski komitet Crne Gore će biti na slatkim mukama, ako se one tako mogu nazvati, jer će od sedam vrhunskih takmičara, morati da izabere dva, ako bude sreće tri, koja će braniti ugled Crne Gore u Tokiju.

Izvor: www. http: sportklub.rs 

Pročitano 2110 put(a)

Back to top