utorak, 16 jun 2020 13:24

Tomi Hilfiger (Tommy Hilfiger) lansira svoju Adaptiv (Adaptive) kolekciju namijenjenu osobama s invaliditetom

Autor:

Kolekcija za osobe s invaliditetom unosi novi preokret u tradiciju, pružajući moderan stil s inovativnim modifikacijama koje osnažuju ljude i olakšavaju oblačenje.

Za 15% svjetske populacije koja ima neku vrstu invaliditeta, nešto tako jednostavno kao što je oblačenje može biti pravi izazov. Inspirisan iskustvima i ličnom istorijom kreativni tim je osmislio proces dizajniranja kako bi otkrio uspješna rješenja. 

„Dodatna vrijednost dolazi od diskretnih, pametnih prilagođavanja koja olakšavaju proces oblačenja, da i djeca i odrasli s invaliditetom imaju veću nezavisnost - i dobar osjećaj.“

Kolekcija se sastoji od jakni u blok bojama sa patentnim zatvaračem, košulja od pletiva za muškarce, polo haljina i prugastih košulja za žene, kao i haljina, jakni i šortseva za djecu. Svaki komad je istog kvaliteta, iste tkanine i istog osnovnog dizajna koji brend nudi u svojim drugim kolekcijama. Prilagođavanja su diskretna, sa zaista funkcionalnim modifikacijama koje olakšavaju oblačenje i omogućavaju djeci i odraslim osobama s invaliditetom da se osamostale i osjećaju dobro.

Prvi put predstavljena u proljeće 2016., Adaptiv kolekcija je treća linija Hilfiger-a namijenjena posebno osobama s invaliditetom. Kolekcija Tomi Hilfiger Adaptiv (Tommy Hilfiger Adaptive) je dostupna u e-prodavnici brenda od 14. juna.

Izvor: www.harpersbazaar.rs 

Pročitano 2936 put(a)

Back to top