četvrtak, 30 maj 2024 09:41

Prva modna revija osoba s invaliditetom u Nikšiću: Cilj promocija inkluzije i osnaživanje žena s invaliditetom

Written by

Biće predstavljeno više od dvadeset komada odjeće koju su dizajnirale i sašile žene s invaliditetom.

Večeras će na Trgu slobode u Nikšiću biti organizovana prva modna revija osoba s invaliditetom. Reviju organizuje nevladina organizacija (NVO) Mozaik u sklopu projekta Osnaženevidljive, a početak je zakazan za 19 časova.

Cilj modne revije je promocija inkluzije i osnaživanje žena s invaliditetom kroz kreativni izraz i javni nastup. U okviru modne revije, biće predstavljena odjeća koju su dizajnirale i sašile žene s invaliditetom. Za potrebe modne revije, biće predstavljeno više od dvadeset komada odjeće, a kreacije na događaju će nositi osobe s invaliditetom, prijatelji i saradnici naše organizacije, između ostalog i pripadnice romske i egipćanske zajednice kao i polaznici/e Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom iz Nikšića, kazali su iz Mozaika.

U sklopu pomenutog projekta, NVO Mozaik je na zidu zgrade Desetka sugrađanima poklonila mural sa likom Fride Kalo i Džudi Hjuman, a planirana je i izrada umjetničkog filma o ženama s invaliditetom iz Crne Gore.

Projekat Osnaženevidljive je podržan kroz program OCD u Crnoj Gori od osnovnih usluga do oblikovanja politika M'BASE. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

 

Izvor: Vijesti

Pripremila: Dajana Vuković

Pročitano 150 put(a)

Back to top