petak, 13 jul 2018 17:25

Izazivajte sebe, ako želite provjeriti svoje mogućnosti!

Autor:

Manekenka Šaholi Ajers (Shaholly Ayers ) rođena je na Floridi, danas živi u Honoluluu. Zahvaljujući vedrom duhu i čvrstom stavu dokazala je da i kada ti kažu da nešto ne možeš ti treba da daš sve od sebe. Jedna je od najtraženijih modela u modnoj industriji. Njen cilj je da mijenja način na koji društvo gleda na osobe s invaliditetom i pokaže da je biti drugačiji lijepo. Ambasador je svjetskog brenda za inkluziju OSI (Global Disability Inclusion)[1].

“Trebalo mi je mnogo vremena da bih postala samouvjerena. Bila sam stidljivo, nervozno, ali i izuzetno samosvjesno dijete. Prošla sam kroz mnogo različitih faza u životu kako bih naučila da postanem sigurnija. Mislim da mi je stvarno pomoglo to što sam izazivala sebe i radila stvari koje nijesu uvijek prijatne".

Njen savjet drugim osobama s invaliditetom je:

"Sve je u vezi s tvojom perspektivom, ako misliš da je život bio nepravedan prema tebi, razmišljaš kao gubitnik. Da biste promijenili svoj život, morate promijeniti svoj um. Morate vjerovati da možete postići ono što želite, čak i ako se čini nemogućim. Morate da probate i vjerovatno ćete morati da se borite na tom putu. Ali probajte i vjerujte u sebe, bez obzira na izazove".

 

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Portal Analitika

Pročitano 2065 put(a)

Back to top