sreda, 30 oktobar 2013 12:44

Nik Vujičić koji je rođen bez udova našao srodnu dušu

Autor:

Nik Vujičić rođen je pre 29 godina u porodici srpskih emigranata u Melburnu u Australiji. Iako je od rođenja bio različit zbog svog nedostatka, on nijednog trenutka nije patio zbog činjenice da nema udove. Odmalena je ohrabrivao roditelje i prijatelje i ulivao im veru u život i sreću.

Nik Vujičić pati od retkog tetra-amelia sindroma, što znači da je rođen bez udova. Uprkos svom hendikepu, on je uspeo da se izbori sa depresijom, savlada svakodneve aktivnosti bez tuđe pomoći, osnuje neprofitnu organizaciju za pomoć drugima i da pronađe srodnu dušu. Nakon kratke veridbe, 10. februara venčao se sa Kanae Miyahara, a par trenutno uživa na medenom mesecu na Havajima. Sa sedamnaest godina počeo je da drži govore u lokalnoj crkvi, da bi kasnije osnovao neprofitnu organizaciju za pomoć drugima, a 2005. godine je nominovan za nagradu "Mladi Australijanac godine".

Nik je uspeo ne samo da vodi normalan i srećan život nego je u proteklih nekoliko godina postao i jedan od najcenjenijih motivacionih govornika na svetu, sa hordom sledbenika širom planete. Jer, kad vam se obrati čovek koji samo s patrljkom leve noge postiže više nego što običan čovek ikad pokuša da postigne, nemate izgovor za sebe. Svoj dar pretočio je i u biznis. Počeo je da drži motivacione govore širom Australije, a kasnije i širom sveta. Krajem 2005. dobio je nagradu Mladi Australijanacgodine. Danas su iza njega knjige, bestseleri, i zarađeni milioni. Dosad je govorio pred više od tri miliona ljudi u 25 zemalja sveta.

Autor knjige "Life Without Limbs" nedavno je postao još srećniji - prošle nedelje se oženio svojom devojkom Kanae Mijaharom i njih dvoje sada uživaju na medenom mesecu na Havajima. Vujičić je bez problema uživao sa svojom lepšom polovinom na plaži i fotografisao je.

Par je dobio čestitke iz celog sveta putem Nikove stranice na društvenoj mreži Fejsbuk. Aktivista je krajem januara održao predavanje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Izvori:

http://zena.blic.rs/Porodica/9911/Australijski_Srbin_koji_je_roden_bez_udova_nasao_srodnu_dusu  http://www.kurir-info.rs/planeta/srbin-bez-ruku-i-nogu-ozenio-se-lepoticom-183796.php;

Video zapis o Niku:

http://www.youtube.com/watch?v=WeTNubAC3PU&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H8ZuKF3dxCY

Pročitano 3041 put(a)

Back to top