utorak, 07 maj 2019 22:54

„Sa pravim stavom, možete da postignete sve što želite!“

Autor:

Džono Lankaster je danas jedan od najpoznatijih motivacionih govornika. Osoba je s invaliditetom (Tričer Kolinsovim sindromom – bez nekih kostiju lica, što je prouzrokovalo deformitete i oštećenje sluha). Majka je rekla da ne osjeća povezanost sa “takvom bebom” i dala ga je na usvajanje, svega 36 sati nakon rođenju.

Trpio je vršnjačko maltretiranje, pogledi djece u školi su bili neizdrživi i Džono je, što je bio stariji, imao sve lošije mišljenje o sebi. Život je postao teži kada se zaposlio u baru, misleći da mu se ljudi toliko smiju da ne mogu da izgovore narudžbinu. Tada mu je šef Ben rekao da “zagrize metak” i da se vrati na posao. Stvari su počele da se mijenjaju i Džono je shvatio da mora da se fokusira na pozitivne misli.

Pokušao je da stupi u kontakt s biološkim roditeljima, ali agencija je rekla da ne žele da ga upoznaju i da bi voljeli da prestane da ih traži. Džono je naučio da taj bol pretvori u snagu koja ga nosi kroz život.

„Moji roditelji i dalje ne žele da me vide. Ali moj stav se mijenja i to je ono što je snažno. Ne bih mijenjao ništa. Sa pravim stavom, možete da postignete sve što želite“, kazao je on.

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: tijamiba.com

Pročitano 3026 put(a)

Back to top