petak, 07 septembar 2018 20:41

 Mobilna aplikacija za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Autor:

 

 

Mobilna aplikacija ,,Zaposliosi“, čiji je cilj povećanje zapošljavanja osoba s invaliditetom, dostupna je za androd i iOS operativnim sistemima. Aplikacija je kreirana u okviru projekta „Mobilne aplikacije za zaposliosi.me“, i prati sadržaj portala zaposliosi.me, prvog portala u Crnoj Gori koji ima za cilj zapošljavanje osoba s invaliditetom. Izradu aplikacije omogućila je Telenor fondacija, u okviru konkursa za podršku društveno odgovornim projektima.

 

Na portalu i aplikaciji mogu se pronaći biografije osoba s invaliditetom, video-prezentacije putem kojih se predstavlaju nezaposlene osobe s invaliditetom, kao i slobodna radna mjesta koja oglašavaju poslodavci. 

 

Osim mogućnosti da se nezaposlene osobe s invaliditetom upoznaju sa svojim pravima iz oblasti zapošljavanja, portal i aplikacija nude mogućnost efikasnog i profesionalnog povezivanja poslodavaca i nezaposlenih osoba s invaliditetom. Korisnici imaju mogućnost pristupa velikom broju relevantnih i važećih pravnih dokumenata, kao i različitim vrstama obrazaca – formulara koji se odnose na podsticajne mjere i benefite prilikom zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Portal sadrži i blog, putem kojeg osobe s invaliditetom imaju priliku da podijele dobre i manje dobre prakse na koje nailaze tokom sticanja radnih iskustava. Jedan od ciljeva kreiranja portala i aplikacije jeste da se ublaže i postepeno iščeznu brojne predrasude i nevjerica poslodavaca u odnosu na osobe s invaliditetom, njihove mogućnosti i radne kvalifikacije.

Izvor: Saopštenje za javnost SSCG

 

Pročitano 2149 put(a)

Back to top