petak, 19 oktobar 2018 15:30

Preduzetništo kao ideja vodilja

Autor:

Danas vam donosimo priču o mladom preduzetniku Nikoli Kovačeviću (27) iz Užica. Posle srednje škole zaposlio se u jednoj maloj firmi u rodnom gradu, ali je brzo shvatio da ne može mnogo da napreduje.

„Kad ste osoba s invaliditetom, onda se susrećete s mnogo predrasuda. Jedna od njih je da najviše što u životu možete da postignete jeste da budete korisnik socijalne pomoći. To je psihološka barijera koja se najteže prelazi. Još s 18 godina sam shvatio da me ta stigmatizacija najviše vrijeđa i narušava moje ljudsko dostojanstvo“, kazao je Nikola.

Nakon toga je odlučio da se prijavi za konkurs za program finansijske podrške na Biznis akademiji i dobio mogućnost besplatnog školovanja u oblasti preduzetništva, u vrijednosti od 2.200 eura.

„Shvatio sam da ako želim uspjeh, da su mi neophodna znanja iz oblasti savremenog poslovanja. Želim da otvorim svoju firmu. Školovanje koje mi je priuštila Biznis akademija savršeno se uklopilo u moj plan. Vještine iz najtraženijih oblasti poslovanja put su do najplaćenijih zanimanja. To će značiti bolji život za mene i moju porodicu. I to je cilj kojem težim“.

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: www.telegraf.rs

Pročitano 2909 put(a)

Back to top