četvrtak, 25 oktobar 2018 21:02

Krediti do 50.000 eura za pokretanje biznisa

Autor:

Zainteresovani koji počinju sopstveni biznis ili unapređuju postojeće poslovanje imaju mogućnost da se prijave za program Podrška razvoju preduzetništva finansijske i nefinansijske pomoći, koju su juče raspisali Ministarstvo ekonomije i Investiciono-razvojni fond (IRF).

Kredit može pokrivati najviše 75 odsto ukupne investicije, u vrijednosti od 10.000 do 50.000 eura. Godišnja kamatna stopa je 2,5 odsto uz proporcionalni sistem obračuna, dok je rok otplate do 12 godina, uključujući četiri godine grejs perioda.

IRF će na ovaj način direktno finansirati i projekte u opštinama na sjeveru Crne Gore, te manje razvijenim gradovima Cetinju, Nikšiću i Ulcinju, s tim što će za njih kamatna stopa biti dva odsto na godišnjem nivou. Prijave se mogu dostaviti do 9. novembra u 15 sati.

"Program je namijenjen preduzetnicima, mikro, malim i srenjim preduzećima koja su 100 odsto u privatnom vlasništvu i posluju kraće od 12 mjeseci od podnošenja zahtjeva. U njemu mogu učestvovati i budući preduzetnici koji žele da razviju preduzetničke ideje, žene koje žele da obezbijede egzistenciju i samostalnost osnivanjem sopstvenog biznisa, oni koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, kao i osobe s invaliditetom", precizira se u pozivu.

Odabrani kandidati biće u prilici da pohađaju obuku za pokretanje i vođenje biznisa.

Prijavna dokumentacija može se preuzeti na arhivi Ministarstva ekonomije ili sa njihove internet stranice www.mek.gov.me

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Dnevne novine

 

Pročitano 4026 put(a)

Back to top