ponedeljak, 24 septembar 2018 21:57

UMHCG ove godine učestvuje na VII sajmu medicine Crne Gore

Autor:

Medikal Crna Gora organizuje ove godine, sedmi po redu, sajam medicine Crne Gore u periodu 27-29. septembra 2018, u Podgorici, u hotelu Hilton.

Sajam će i ove godine okupiti veliki broj stručne javnosti (ljekari, farmaceuti, stomatolozi, medicinsko osoblje i dr.) i opštu javnost. Pokrovitelj i učesnik sajma je Ministarstvo zdravlja Crne Gore, Ministarstvo nauke, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, dok se čekuje učešće i Ministarstva sporta i Ministarstva prosvjete.

Na Sajmu medicine učestvuju krovne zdravstvene institucije i ustanove, tradicionalni saradnici projekta MedicalCG - Institut za javno zdravlje, Fond za zdravstveno osiguranje, Agencija za ljekove i medicinska sredstva, Klinički centar Crne Gore, više opštih bolnica i domova zdravlja, farmaceutske kompanije i veledrogerije, kao i nekoliko inostranih bolničkih grupacija.

Na Sajmu će se predstaviti 60 učesnika, a među njima sa svojim štandom će biti i štand Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore. UMHCG če se predstaviti s promotivnim materijalom iz oblasti zdravstvene zaštite osoba s invaliditetom, ali i učešćem u drugim segmentima programa sajma.

Otvaranje Sajma se očekije 27. septembra (četvrtak) u periodu između 10.00 i 11.00 časova.

Na prethodno održanih šest sajmova organizovano je u prosjeku po 70 stručnih predavanja, s oko 50 štandovskih prezentacija, subjekata iz zdravstveno-farmaceutskog miljea Crne Gore, okruženja i po nekoliko inostranih učesnika.


Pripremila: Anđela Miličić

 

Pročitano 4038 put(a)

Back to top