subota, 15 april 2017 12:28

Aktivni razgovori u Crnoj Gori: Inovacije za inspirativnu nastavu i učenje

Autor:

Aktivni razgovori u Crnoj Gori: inovacije za inspirativnu nastavu i učenje

 

Danas, 10-tog jula 2014 godine, u hotelu “Ramada” u Podgorici, od 18.00 do 20.00, UNICEF organizuje „Aktivne razgovore“ o inovativnim pristupima nastavi za bolje učenje.

 

Moderator je Vladimir Vulić, konsultant za menadžment i socijalne medije, a učesnici su:

 

Konrad Volfram, osnivač Matematike zasnovane na kompjuterima - govoriće o tome zašto je potebna suštinska promjena širom svijeta kako bi  predmet matematika bio zasnovan na kompjuterima. Takođe, Volfram će opisati projekat koji je osnovao kako bi predavao ovaj novi kurikulum.
profesor Srdjan Kadić, Prirodnomatematički fakultet, Univerzitet Crne Gore - govoriće o platformi koja omogućava izradu online obrazovnih igara. Ovo je sredstvo za učenje koje čini učenje lakšim, oslobođenim stresa, a unapređuje i samopoštovanje učenika i motivaciju za istraživanje.
profesor Džejms Artur, rukovodilac Fakulteta za pedagogiju Univerziteta u Birmingemu i direktor Džubili centra za karakter i vrline - govoriće o jačanju karaktera, vrijednosti i vrlina kroz obrazovanje.
Srdjan Vukčević, direktor “Blue Coach” -  govoriće o programu “Pametni koraci” koji ima za cilj da izgradi odnos između porodica, zaposlenih u obrazovanju i zajednica kako bi se istovremeno podžao socijalni i emotivni razvoj djece i njihov dobar uspjeh u školi.
profesorica Dubravka Drakić, Fakultet Dramskih umjetnosti na Cetinju - govoriće o izradi prvih osnovnoškolskih udžbenika u Daisy formatu u Crnoj Gori za inkluzivno obrazovanje učenika sa oštećenjima vida.
Nikolina Arapović,  učenica sa oštećenjem vida - opisaće promjene koje knjige u Daisy formatu uvode u životima djece sa oštećenjem vida.
Mladi inovator Nikola Rašović, šesnaestogodišnji učenik - predstaviće svoj niskobužetni prototip sistema koji omogućava ljudima s invaliditetom da kontrolišu očima bilo koji uređaj poput pametnog telefona, tableta i lap top računara.
 

Ovim događajem, Crna Gora se pridružuje obilježavanju 25-og rođendana Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta.

 

Povodom 25. godišnjice usvajanja Konvencije o pravima djeteta, UNICEF je 2014. proglasio godinom inovacija za jednakost, da bi se pažnja u svijetu usmjerila napredstavljanje i razvoj inovativnih rješenja za dobrobit djece. Stoga, tokom 2014, UNICEF organizuje niz „Aktivnih razgovora” i tako okuplja ljude iz svih sfera društva da razmijene mišljenja i predlože promjene kroz koje će se na djelotvorniji način pružiti podrška najranjivijoj i najmarginalizovanoj djeci. Događaj „Aktivni razgovori“ u Podgorici, kao i ostali koje UNICEF organizuje širom svijeta, emitovaće se uživo na inovativnom web portalu http://talk.unicef.org/.

Pročitano 1377 put(a)

Back to top