subota, 15 april 2017 12:35

Novak uručio donaciju školi za djecu s invaliditetom

Autor:

Od nekih novosti iz regiona izdvajamo sljedeću: Fondacija "Novak Đoković" pomogla u realizaciji projekta škole za djecu s invaliditetom "Anton Skala". Vrijednost donacija je 5,5 miliona dinara, kao i mini-teren, fitnes sprave i ostalo.


Mnogo je djece među nama koja su u sjenci i ne uspijevaju da pokažu ono što znaju i mogu, takvi su i đaci specijalne Osnovne škole "Anton Skala" za decu s invaliditetom. Oni dugo snivaju o svom malom raju, svojevrsnom terapeutskom vrtu, sa lijepim igralištem, drvenim kućicama i fonatanom, kako saznajemo iz saopštenja.

Fondacija "Novak Đoković" odlučila je da pomogne da ova djeca i ostvare taj san, a Novak Đoković je i posjetio školu, gdje je potpisao ugovor o donaciji 5.500.000 dinara za vrt iz snova. Novak je proveo oko dva sata u školi sa djecom. Kako smo saznali posebno ga je raznježilo kada mu je dečak Luka Mijović uručio pjesmu koju je sam napisao. Đoković je obišao sve razrede, družio se sa djecom koja nijesu krila radost zbog dolaska ovako dragog gosta. Svi redom su mu nešto darovali: slike koje su za tu priliku naslikali, predmete koje su sami pravili. Poklone su dobile i Novakova majka Dijana i djevojka Jelena. Nole je prisustvovao i priredbi koju su za njega organizovala djeca. Bilo je tu mnogo pjesme, smijeha, dobrog raspoloženja.

Već na proljeće oni će moći da uživaju u najsavremenijim i najkvalitetnijim mini fitnes parkovima sa spravama koje razvijaju motoričke i logičke sposobnosti. Imaće ljetnju učionicu u kućici od drveta, moderno mini-terene prekrivene bezbjednom gumenom podlogom. Donacija će omogućiti djeci da se igraju i uče u boljem okruženju-rekao je Novak, koji nije krio emocije.

Imamo velike planove za rad sa najmlađima u Srbiji. Želja nam je da omogućimo što većem broju mališana kvalitetne uslove za odrastanje, igru i obrazovanje. Ideja je da djeci omogućimo da se igraju sa svojim drugarima u bezbjednom okruženju. Uz našu pomoć, već na proljeće djeca će moći da uživaju i druže se, ne samo sa drugarima iz škole, već i sa ostalom djecom iz kraja. Bilo bi divno da se svi igraju zajedno-rekao je Novak u saopštenju.

Projekat uređenja dvorišta iz snova, na svjetskom takmičenju pod pokroviteljstvom Uneska i kompanije "Daimler AG - "Mondijalogo" u Pekingu, 2008, osvojio je prvo mesto. Baš kad je Novak Đoković u istom gradu osvojio bronzu na OI saznali smo iz izvora.

Originalan tekst pogledajte ovdje.

Pročitano 2574 put(a)

Back to top