nedelja, 29 jun 2014 13:46

Uprava garantuje bolje uslove u studentskim domovima

Autor:

Direktor JU "Dom učenika i studenata" Radoslav Jovanović tvrdi da će studenti i učenici sljedeću školsku godinu dočekati u novijim i bolje opremljenim domovima.

Rekonstrukcija i radovi u studentskim domovima su započeli prije 10 dana. Podsjećamo da je UMHCG prilikom objavljivanja poziva za izvođače radova uputio dopis upravama domova u Podgorici, Nikšiću, Cetinju i Kotoru i tom prilikom zatražio da se prilikom rekonstrukcije ispoštuju i standardi pristupačnosti kada su u pitanju osobe s invaliditetom.

Jedino smo odgovor dobili od upravnika studentskih domova u Podgorici i tom prilikom smo održali i sastanak sa predstavnicima Ministarstva prosvjete-sektora za visko obrazovanje, upravnicama Plavog dvora i prve faze i izvodačima radova. Tom prilikom je dogovoreno, da bez obzira što plan rekonstrukcije i donacija Svjetske banke nije podrazumijevala prilagođavanje tj. Rekonstrukciju unutrašnjošti soba, da se se u Plavom dvoru kupatila u sobama 102 i 103 prilagode osobama s invaliditetom.

"Radove izvodi konzorcijum iz Nikšića i zadovoljan sam kako rade. Mislim da će to lijepo ispasti i da će studenti živjeti i učiti u mnogo boljim uslovima u novoj školskoj godini", ističe Jovanović, a prenosi portal Vijesti.

Tvrdi da će rekonstrukcija svih studentskih domova u Podgorici koštati oko 700 hiljada eura.

U ostalim domovima biće ugrađena pvc bravarija, zamijenjena podna i zidna keramika, urađena hidroizolacije podova i dijela zidova... Na informativnoj građevinskoj tabli piše da će rekonstrukcija studentskih domova biti završena 13. septembra, odnosno do početka školske godine.

Ministarstvo prosvjete i sporta je početkom juna potpisalo ugovor  o adaptaciji sedam studentskih domova u Crnoj Gori, kojim su predviđeni “građevinsko - zanatski, elektro i hidrotehnički radovi”.

Na sajtu ministarstva objavljeno je da je, u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, za adaptaciju obezbijeđeno 879.406 eura.


Pripremila: Marina Vujačić

Izvor: Portal Vijesti

Pročitano 1443 put(a)

Back to top