četvrtak, 20 april 2017 14:30

Opština Tivat: Za 100 znakova pristupačnosti daće 2 000 eura

Autor:

Ako govorimo o pristuapačnosti gradova u Crnoj Gori za osobe s invaliditetom svakako kao pozitivan primjer možemo navesti Opštinu Tivat. U prilog tome ova opština je raspisala tender za nabavku takozvanih znakova pristupačnosti oznaka kojima će se obilježiti vozila koja koriste osobe s invaliditetom, koje imaju pravo da po posebnom režimu koriste označena parking mjesta.

Procijenjena vrijednost tendera je 2.000 eura, a nabavlja se ukupno 100 znakova pristupačnosti koji se štampaju na unikatnom zaštićenom papiru i, pored ostaloga, imaju hologramsku zaštitu.

Na licu znaka pristupačnosti koji se mora postaviti na vjetrobranu automobila u posebnim poljima naveden je naziv onoga ko izdaje tu dozvolu sa pečatom, registarska oznaka automobila i serijski broj znaka. Na naličju oznake koja ostaje sa unutrašnje strane vjetrobrana, biće fotografija, ime i prezime i potpis osobe s invaliditetom.

Na taj način u lokalnoj upravi namjeravaju da spriječe zloupotrebe i uvedu red u korišćenje posebno obilježenih parkinga za lica s invaliditetom, a kojih je, u skladu sa propisima, pet odsto od ukupnog broja javnih parkinga u Tivtu.

Nadamo se da će ovakva akcija poslužiti i drugim crnogorskim opštinama kao način da se spriječi zloupotreba posebno obilježenih parkinga za lica s invaliditetom.

 

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Vijesti

Pročitano 1470 put(a)

Back to top