utorak, 20 jun 2017 15:10

Slovenska plaža u Budvi uskoro pristupačna i za OSI

Autor:

Izgradnja pristupne rampe i staze za potrebe osoba s invaliditetom na Slovenskoj plaži biće završena ove sedmice. To je saopšteno iz Morskog dobra koje finansira projekat, uz izvinjenje zbog prolongiranja rokova do kojeg je došlo zbog kašnjenja na samom početku izvođenja radova.

Iz Morskog dobra najavili su da će u prisustvu predstavnika Saveza udruženja paraplegičara obići prilagođeni infrastrukturni objekat.

"Budva će za koji dan biti prvi grad u Crnoj Gori čiji će najferekventniji dio obale, Slovenska plaža, imati osposobljen pristup moru za osobe s invaliditetom. Ovaj društveno-odgovomi projekat realizuje uz punu podršku Saveza udruženja paraplegičara. Ističemo da je ovakav pristup moru planiran u potpunosti u skladu sa međunarodnim standardima i Pravilnikom o bližim uslovima i načinu prilagođavanja objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica s invaliditetom".

Najavili su da od jeseni počinju sa izgradnjom pristupne rampe u Baru i da je u proceduri i tender za izbor izvođača za izgradnju u Tivtu.


Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Vijesti

Pročitano 1942 put(a)

Back to top