četvrtak, 30 mart 2023 11:30

Bahati vozači ostavljaju vozila na parkingu predviđenom za osobe s invaliditetom

Written by

Bojim se da na nas i ne gledaju kao na ravnopravne učesnike u saobraćaju, i samim tim misle da ta mjesta nama ne trebaju.

Osobe s invaliditetom se konstantno suočavaju sa zloupotrebom parking mjesta koja su predviđena za njih, a glavni uzrok tome su nesavjesni vozači.

Sagovornik portala Primorski kaže da je većina vozača navikla da ne ostavljaju svoja vozila na označenim mjestima, ali da ima i onih kojima ne smeta da se parkiraju na istim, iako tamo postoje jasne žute linije, kao i velika tabla s natpisom kome je parking namijenjen osobama s invaliditetom. Vozačima koji ne poštuju „žutaˮ parking mjesta ne smeta ni to što je takvo nepropisno parkiranje kažnjivo zakonom.

„Bojim se da na nas i ne gledaju kao na ravnopravne učesnike u saobraćaju, i samim tim misle da ta mjesta nama ne trebaju. Ponekad je to stvar nekog neshvatljivog iskazivanja nadmoći, s obzirom da često vidimo kako su na tim mjestima najskuplje marke automobila, a ja bih rekao da je to obična bahatost“, kaže sagovornik ovoga portala.

Prema njegovim riječima, veoma često doživljavaju svakakve neprijatnosti u vezi s ovim problemom.

„Nedavno je čak čovjek htio fizički da me napadne jer sam ga opomenuo da se tu ne parkira. Kad se u kasnim časovima vraćam iz grada ne usuđujem se ni da opomenem ljude upravo iz razloga lične bezbjednosti. Takve večeri i situacije mi zaista izazovu neku gorčinu i tugu“, navodi on.

Inače, kazna za ovaj prekršaj je 60 evra, odnosno 30 odsto manja ukoliko se plati u roku do osam dana.

Izvor: Portal primorski.me

Pripremio: Ivan Čović

Pročitano 407 put(a)

Back to top