ponedeljak, 18 septembar 2017 15:53

Saopštenje za javnost: Aleksandra Pavićević nova izvršna direktorica UMHCG

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore je na juče održanoj sjednici Skupštine UMHCG jednoglasno izabralo Aleksandru Pavićević za izvršnu direktoricu Udruženja u narednom petogodišnjem mandatu.

Na sjednici je za predsjednika Skupštine imenovan Milenko Vojičić.

Aleksandra Pavićević je izabrana na predlog bivše izvršne direktorice Marine Vujačić koja je, obrazlažući svoj predlog, navela da ju je za ovu odluku opredijelila Aleksandrina posvećenost i odnos prema vrijednostima Udruženja, kao i velika odgovornost u radu, odnosno činjenica da se za Aleksandru posao ne završava u 16 časova, kao što ni godinama unazad nije ni za koga ko je bio na čelu Udruženja.

"Kada sam došla u Udruženje prije tri godine, bila sam uplašena studentkinja, osoba s invaliditetom koja ima visoko obostrano oštećenja sluha, koja nije imala vjeru u sebe i kojaje mislila da nema dovoljno kapaciteta da može da ostvari komunikaciju s ljudima, a kamoli da završi fakultet. Uz podršku Udruženja, uspjela sam da vratim samopouzdanje i vjeru u sebe i da uspješno završim fakultet. Udruženje mi je, takođe, pružilo šansu da radim kao finansijska menadžerka, iako sam mislila da neću opravdati povjerenje, s obzirom da nisam imala dovoljno znanja i iskustva u finansijama. I opet sam uz podršku Udruženja, po mišljenju drugih, postala dobra finansijska menadžerka.

To je samo jedan od niza dokaza koliko Udruženje daje šansu da se osobe s invaliditetom osnaže, napreduju, postanu nepokolebljivi i bore se za prava koja su im zagarantovana.", navela je Aleksandra.

Kako je istakla za veći dio njenih uspjeha zaslužna je prethodna direktorica Marina Vujačić uz koju je učila, a koja joj je bila velika podrška i pomoć, u svakom trenutku pružajući savjete. Navela je da će se zalagati za dalju saradnju i partnerstva s drugim organizacijama, institucijama, zadržavajući kritički odnos koji je UMHCG uvijek imalo, i naravno s medijima koji su nam godinama unazad ogromna podrška.

Na kraju je pozvala sve, a posebno tim Udruženja da joj pomognu kako bi se Udruženje dalje razvijalo.

Aleksandra ima 24 godine i trenutno priprema specijalistički rad na studijama menadžmenta na Ekonomskom fakultetu UCG.

Pročitano 1826 put(a)

Back to top