nedelja, 23 jul 2017 14:52

SVEČANO OBILJEŽEN VELIKI JUBILEJ SAVEZA SLIJEPIH CRNE GORE – 70 GODINA POSTOJANJA

Autor:

Svečanom akademijom, koja je sinoć održana u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, uz prisustvo velikog broja gostiju iz zemlje i inostranstva, obilježen je veliki jubilej Saveza slijepih Crne Gore – sedam decenija aktivizma i značajnih rezultata za osobe oštećenog vida u Crnoj Gori.

Prigodnim govorom prisutnima se obratila predsjednica Saveza slijepih, g-đa Žana Đačić, a ispred Evropskog saveza slijepih pozdravno pismo od predsjednika g-dina Angermana je prenijela g-đa Frančeska Zbjanki.

"Program svečane akademije bio je veoma bogat, uz sjajne vokalno-instrumentalne nastupe našeg muzičkog orkestra, kao i solista sa oštećenjem vida i njegovih prijatelja sa crnogorske muzičke scene." - saopštili su iz Saveza.

Ovom prilikom Orkestar je premijerno izveo numeru “Svjetlost duše”, čiji tekst je napisao član Saveza slijepih, Aleksandar Tošić, aranžman šef Orkestra Stjepan Malenović, a u izvedbi Veselina Vukovića, takođe člana Saveza slijepih Crne Gore. Specijalni gost je bio Šukrija Žuti Serhatlić.

 

"Na akademiji su uručene povelje zahvalnosti privrednim subjektima i zaslužnim pojedincima, koji su u proteklih sedam decenija podsticali i podržavali naše aktivnosti i doprinijeli poboljšanju položaja osobama oštećenog vida.", navodi se u saopštenju.

Dobitnici jubilarnih povelja Saveza su: Rudnik uglja – AD Pljevlja, Pošta Crne Gore, Željeznički prevoz Crne Gore, Resursni centar za djecu i mlade – Podgorica, Paraolimpijski komitet CG, privrednik Hilmo Franca, poslanik Liberalne partije, g-din Andrija Popović, kao i dugogodišnji i istaknuti članovi Saveza, g-đa Ljubica Zeković i g-din Branko Nikolić.

Takođe, dobitnik prve nagrade na Jubilarnom književnom konkursu Saveza slijepih, Savo Blagojević pročitao je pobjedniču pjesmu, čiji stihovi dočaravaju značaj Brajevog pisma i podsjećaju na ime njegovog tvorca, Luja Braja.

Izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore, Goran Macanović je na kraju svečanosti pozdravio prisutne goste i zahvalio im se sto su sa članovima Saveza proslavili ovaj veliki jubilej.Saoopštenje za javnost Saveza Slijepih Crne Gore


Pripremila: Anđela Miličić

Pročitano 2867 put(a)

Back to top