petak, 22 januar 2021 14:11

Javni poziv: Potrebno više personalnih asistenata/asistentkinja za OSI

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) poziva sve zainteresovane s pozitivnim stavovima prema osobama s invaliditetom da se prijave za posao personalnog asistenta/kinje. Potrebno je ukupno 10 personalnih asistenata/kinja.

U zavisnosti od vrste invaliditeta i iskazane potrebe za asistencijom pojedinačnih korisnika/ca, obaveze i organizacija poslova personalnih asistenata/kinja će se razlikovati.

Neke od usluga koje personalni asistent/kinja pružao/la mogu pružati su:

  •   lične potrebe (oblačenje, lična higijena, transfer – kolica/krevet, potrebe u toaletu i sl.),
  •   pomoć u kući (čišćenje, pranje, spremanje i kućne nabavke),
  •   socijalne potrebe (odlazak na posao ili drugu vrstu obrazovnog i radnog angažmana, šetnje, vježbanje, rekreacija, putovanja...)

Nakon isteka roka za prijave, u prostorijama UMHCG će biti organizovan sastanak korisnika/ca i potencijalnih asistenata/kinja radi upoznavanja i razgovora o pojedinačnim potrebama svakog od njih, nakon čega će biti izvršen izbor. S odabranim asistentima će se sklopiti ugovor o djelu, za period 9 – 12 mjeseci. Mjesto rada će biti mješto prebivališta/boravišta korisnika (Podgorica, Cetinje, Bijelo Polje), dok su u slučaju putovanja korisnika, moguća i putovanja asistenta/kinja van mjesta prebivališta/boravišta.

Zainteresovani kandidati/kinje se mogu prijaviti dostavljanjem motivacionog pisma i biografije, najkasnije do 31. januara 2021. na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naslovom teksta mejla „Prijava za posao personalnog asistenta“. Svi izabrani personalni asistenti/kinje će sa korisnicima/cama proći kroz jednodnevnu obuku o pružanju ove usluge.

Za sve dodatne informacije možete pozvati na brojeve telefona 020 265 650, 067  801 761 ili 069 385 981, od ponedeljka do petka, od 8.30h do 16.00 časova. Kontant osoba tim povodom je Milica Marđokić, stručna radnica u UMHCG.

Presonalna asistencija će se obezbijediti za ukupno 10 korisnika kroz dva projekta i to: projekat Pristupačnim prevozom do promjena (Accessible drive (for) the change) koji UMHCG realizuje u partnerstvu s Glavnim gradom Podgorica i Zavodom za socijalnu i dječju zaštitu, uz finansijsku podršku EU i kofinansiranje Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, kroz projekat IPA II - Višegodišnji program akcije za Crnu Goru za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku (Multi-annual Action Programme for Montenegro on Employment, Education and Social Policies), grant u okviru poziva Podrška pružanju usluga socijalne i dječje zaštite i kroz projekat OsamoStalI se! koji sprovodi UMHCG uz finansijsku podršku Ministarstva finansija i socijalnog staranja posredstvom Konkursa za NVO u 2020.

Pročitano 2049 put(a)

Back to top