sreda, 02 februar 2022 09:29

NAJAVA: POČINJE PRUŽANJE USLUGA PODRŠKE ZA ŽIVOT U ZAJEDNICI ZA OSI

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) će i u 2022. uz podršku Glavnog grada Podgorice, a posredstvom Crvenog krsta Crne Gore, obezbijediti usluge podrške u zajednici za tri korisnice usluga i aktivnosti Mobilnih timova. Projekat se sprovodi u saradnji s nevladinim organizacijama i udruženjima koja su prepoznata u radu u oblasti zaštite osoba s invaliditetom.

Usluga podrške u zajednici će biti obezbijeđena u trajanju od 12 mjeseci (od početka januara do kraja decembra 2022).

Pored usluga podrške u zajednici i ove godine se nastavljaju i druge zajedničke aktivnosti usmjerene na procjenu potreba i poboljšanje kvaliteta života osoba s invaliditetom, kroz projekat Mobilni timovi – medijacija u zajednici za osobe sa invaliditetom. 

Navedeni projekat podrazumijeva angažovanje stručnih članova mobilnog tima (socijalne radnice, psihološkinje i drugih stručnih lica), koji će nastaviti pružanje usluga na terenu tokom 2022. za osobe s invaliditetom koje su prethodne tri godine bile uključene u aktivnosti ovog projekta, a korisnici/ce su usluga UMHCG. Pored uključivanja navedenih osoba, postoji mogućnost i za uključivanje novih korisnika. U okviru ovih aktivnosti, sa stručnim timom je angažovana jedna osoba iz menadžmenta UMHCG.

Stručna lica u okviru Mobilnog tima će u nastavku realizacije projekta pružati usluge u dijelu psihosocijalne podrške, pomoći u kući i u porodicama, podrške u komunikaciji s nadležnim institucijama i individualan pristup korisniku/ci i njegovim/njenim potrebama, kako bi se osobe s invaliditetom osnažile za što samostalnije funkcionisanje.


Pripremila: Dragana Đokić

Pročitano 1006 put(a)

Back to top