petak, 28 april 2017 14:18

Fitnesom do većeg samopouzdanja

Autor:

Dvadesetdvogodišnjakinja Mariani Sfakianaki iz Grčke osoba je s invaliditetom. Svakodnevno vježba što joj je pomoglo da izgradi samopouzdanje. Danas Mariana na Instagramu dijeli svoje iskustvo kako bi podstakla druge ljude da se bore i ostanu jaki.

Mariana se teško kretala, nije imala kontrolu nad mišićima i gubila je ravnotežu. Kada joj je bilo pet godina njena porodica se, u potrazi za naprednijim tretmanima, preselila u Australiju. Tu je naišla na niz predrasuda.

"Kao dijete nisam razumjela šta se događa i zbog čega sam bila “drugačija” od druge djece. Maltretirali su me jer sam koristila kolica", rekla je priznajući da je zbog toga bila veoma depresivna.

U tom periodu mišljenje doktora nije bilo na zavidnom nivou: "Iako su mi rekli da nikada neću u potpunosti normalno funkcionisati, moji rezultati bili su bili potpuno drugačiji i to mi je dalo snagu da nastavim dalje”.

Dodala je da joj je tijelovježba pomogla da ojača kao ličnost, a samim tim i da stekne samopouzdanje."Fitness je u potpunosti transformirao moj život. Tjelovježba mi je pomogla da postanem jaka i nezavisna djevojka koja je usmjerena na pozitivne stvari", rekla je.

Pripemila: Anđela Miličić

Izvor: www.klix.ba

Pročitano 1514 put(a)

Back to top