subota, 13 maj 2023 10:06

Mariji je danas proteza omiljeni dio tijela

Written by

Da li nas fizički izgled čini drugačijim i kako „hendikep“ može da bude snaga? Bojana Marković, Marija Mitić i Sonja Milosavljević će vam ponosno reći „drugačije smo, pa šta!" U novoj emisiji Blic žena studio s Jelenom Isaković, koja se emituje na Blic televiziji, saznaćete kako je postati veći od života i svoj „nedostatak" pretvoriti u najveću životnu snagu.

Mariji je sa 16 godina odstranjena noga zbog raka, a danas joj je proteza omiljeni dio tijela: Jednima služi kao otvarač za pivo, drugi pitaju zašto je ne sakrije.

Marija je imala samo 16 godina kada joj je 2012. dijagnostikovan osteosarkom, odnosno tumor kostiju, zbog čega su ljekari morali da joj amputiraju desnu nogu. Nakon brojnih terapija i hodanja pomoću štaka dobila je protezu. Nije namjeravala da odustane od sebe i budućnosti.

„Želela sam da završim srednju školu, da upišem fakultet, da se obrazujem, da se zaposlim, sve te neke normalne stvari“, priča Marija Marić i dodaje da je završila španski i engleski jezik na Filoškom fakultetu, kao i da privodi kraju master studije na FON-u.

Ono što bi mnogima bio „nedostatak", Mariji je postao omiljeni dio tijela. Danas ima novu protezu koju može da prilagođava garderobi pomoću takozvanih „skinova". Iako su joj mnogi govorili da treba da krije protezu, da je prekrije garderobom ili da skinove prilagodi boji kože, bilo je i smiješnih situacija koje pamti kada je u pitanju njena proteza.

„Bili smo u parku i nismo imali otvarač za pivo. Napravila sam foru i rekla: „Daj mi tu flašu, otvoriću je ja". Kako imam na protezi neki adapter, samo sam prislonila i otvorila“, sjeća se Marija u razgovoru s autorkom emisije Jelenom Isaković.

Kako su reagovali muškarci, da li je bilo loših iskustava, pogleda ispod obrva, ko joj je bio najveća podrška i kako je u međuvremenu Marija postala i uspješan model, saznajte u Blic žena studiju.

Čučećete i ohrabrujuće priče Bojane Marković koja od svoje 8. godine živi s vitiligom, ali i Sonje Milosavljević, mlade djevojke koja je zbog alopecije obrijala glavu i danas samouvjereno šeta bez perike.

Emisija Blic žena studio premijerno se emituje subotom u 18:15h, dok je repriza nedeljom u 11:15h samo na Blic televiziji.

Gdje gledati Blic TV

Blic TV je dostupan na svim platformama i aplikacijama MTS i IRIS TV u Srbiji, BiH i Crnoj Gori.

CRNA GORA: kablovski paket na kanalu 26, m:SAT na kanalu 2.

Za sve korisnike koji nemaju navedene pakete program je dostupan na aplikaciji Iris Go i Arena Cloud koje možete zakupiti bez ugovorne obaveze, kao i na KLIK TV.

Ispod možete pogledati video.

Izvor: Portal zena.blic.rs

Pripremio: Ivan Čović

Pročitano 458 put(a)

Media

Back to top