ponedeljak, 12 jun 2023 12:24

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA SUSRETIMA MLADIH S INVALIDITETOM (GRUPE SAMOPODRŠKE)

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) poziva zainteresovane mlade s invaliditetom, uzrasta od 15 do 30 godina,  koji žive, borave i rade u Podgorici, da se prijave za učešće na Susretima  mladih s invaliditetom (grupama samopodrške), planiranim za period od jula do decembra 2023. 

Grupe samopodrške imaju za cilj da mladi s invaliditetom pružaju jedni drugima međusobnu podršku, razmjenjuju iskustva i znanja i daju podsticaj za aktivizam. Sprovođenje sličnih aktivnosti, u prethodnom periodu, pokazalo se kao vrlo efikasno u podizanju nivoa samopouzdanja i osamostaljivanja mladih s invaliditetom, što u krajnjem vodi njihovoj većoj uključenosti u društveni život. Poseban segment će biti razgovor o mogućim preprekama, izazovima i strahovima, te načinima za njihovo prevazilaženje i sl. 

Susreti bi se održavali u toku trajanja projekta i svaki susret bi podrazumijevao neku temu u vezi sa procesima učešća u donošenju odluka i omladinskom aktivizmu, vršnjačkom nasilju, samoprihvatanju i osnaživanju, odgovornosti, o kojima bi učesnici/ce diskutovali spontanim redoslijedom, uz fasilitaciju od strane psihološkinje.

Zainteresovani/e kandidati/kinje se mogu prijaviti najkasnije do 26. juna 2023, dostavljanjem prijave na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naznakom Prijava za susrete MSI.

Nakon dostavljenih prijava, izabranim učesnicima/ama će biti dostavljene informacije o mjestu i datumu održavanja mjesečnih susreta.

Susreti će se sprovoditi u okviru projekta Podrška, a NE zanemarivanje! koji je podržan od strane Glavnog grada Podgorice, kroz Konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinim organizacijama za 2023.

Pročitano 937 put(a)

Back to top