petak, 07 februar 2020 15:06

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU ZA VRŠNJAČKE EDUKATORE

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore poziva zainteresovane mlade s invaliditetom i mlade bez invaliditeta, učenike/ce srednjih škola s teritorije Crne Gore, uzrasta od 14 do 18 godina, da se prijave za učešće na Treningu za vršnjačke edukatore koji će biti održan od 20. do 22. februara.

Trening će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dijela, a pratiće ga i radionice, prikazivanje filmova, vježbe i rad u grupama.

Namjera je da se kroz Trening adolescenti s invaliditetom i adolescenti bez invaliditeta edukuju o pružanju vršnjačke podrške, načinima edukacije i adekvatnoj komunikaciji sa svojim vršnjacima iz različitih društvenih grupa, uključujući i one iz marginalizovanih grupa. 

Nakon edukacije vršnjačkih edukatora, planirano je uspostavljanje Mreže volontera u srednjim školama u Crnoj Gori. Lideri ove aktivnosti će biti mladi s invaliditetom i mladi bez invaliditeta koji su prošli trening za vršnjačke edukatore.

Fasilitatori i treneri na treningu će biti osobe s invaliditetom i osobe bez invaliditeta koji se bave promocijom ljudskih prava i zalažu za volonterizam u zajednici. 

Zainteresovani učenici/ce se mogu prijaviti dostavljanjem motivacionog pisma i osnovnih ličnih podataka (ime, prezime, škola, razred, godište),  najkasnije do 16. februara  na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naznakom Prijava za Trening za vršnjačke edukatore. 

Broj mjesta je ograničen. Odabrani učesnici/ce biće informisani o detaljima i vremenu polaska, kao i o mjestu (hotelu) održavanja treninga.  

Trening se sprovoditi u okviru projekta Mladi zajedno za promjene koji je podržan od strane UNICEF kancelarije Crnoj Gori.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati i na brojeve telefona: 020 -265 -650 ili 067 - 801 -761 od ponedeljka do petka u periodu 8.30 - 16.00 časova.

Pročitano 3475 put(a)

Back to top