četvrtak, 14 septembar 2017 16:32

Srebrna medelja za global reprezentaciju Crne Gore

Autor:

Golbal reprezentacija Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu – C divizija u Kišinjevu. Crnogorski golbalisti su  poraženi u finalnom meču od Grčke 13:10.

Plasmanom u finale, u svom debitantskom nastupu na šampionatu Evrope, obezbjedili su plasman u viši rang – B diviziju.

Crnogorski golbalisti su u četvrtfinalnom meču pobijedili Holandiju 7:5, a u polufinalu, zlatnim golom u produžecima, selekciju Italije 8:7. Utakmica je u regulrnom toku završena 7:7, iako su crnogorski igrači u finišu gubili 7:5.

Plasman u četvrtfinale izborili su kao drugoplasirani u A grupi sa tri pobjede i po jednim remijem i porazom. Savladali su Francusku 4:3, Moldaviju 14:4 i Italiju 13:3, izgubili su od Portugala 9:6 i igrali sa Grčkom neriješeno 8:8.

Selektor Nikola Čurović je kazao da je zadovoljan nastupom na EP, navodeći da je ostvaren veliki uspjeh.

„Smatram da smo napravili veliki uspijeh za paraolimpijski pokret, kao i za golbal u Crnoj Gori. Momci su pokazali kvalitetnu igru od početka do kraja prvenstva, pružili svoj maksimum, bili za primjer kako na terenu, tako i van njega. Mogu da kazem da sam ponosan na njih“, rekao je Čurović.

On je naglasio da smatra da plasman u B diviziju nije krajnji domet ekipe.

„Uz kvalitetan i naporan rad možemo da uradimo dosta toga. Sleduje nas naredne godine prvenstvo Evrope B divizije u Poljskoj, gdje je osnovni cilj opstati među 20 najboljih evropskih selekcija“, kazao je Čurović.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igor Tomić kazao je da je golbal reprezentacija ostvarila još jedan istorijski uspjeh paraolimpijskog sporta u Crnoj Gori.

„Poznavajući vašu upornost i posvećenost nijesam sumnjao u novi uspjeh. Vaš rezultat ima posebu težinu jer je ostvaren u tipično paraolimpijskoj disciplini, zato što je prvi u ekipnom sportu u našem pokretu i što je ostvaren u debitantskom nastupu“, kazao je Tomić.

Istorijski uspjeh za crnogorski paraolimpijski sport ostvarili su Goran Macanović, Velizar Obradović, braća Marko i Nikola Nikolić, Veselin Vuković i Mirnes Ramović, a predvodio ih je selektor Nikola Čurović.Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Portal RTCG

Pročitano 1796 put(a)

Back to top