ponedeljak, 11 septembar 2017 15:19

Golbal reprezentacija sjutra startuje na Evropskom prvenszvu u Kišinjevu

Autor:

Crnogorska golbal reprezentacija od sjutra do 11. septembra u moldavskom Kišinjevu učestvuje na Evropskom prvenstvu C divizije.

Pored naše selekcije, koja prvi put nastupa, učestvovaće još 11 reprezentacija, podijeljenih u dvije grupe po šest iz kojih će po četiri prvoplasirane izboriti četvrtfinale.

Prema propozicijama, najbolje tri selekcije izboriće plasman u više rang, odnosno B diviziju.

Crnogorska reprezentacija igraće u A grupi, u kojoj su još Portugal, Grčka, Italija, Francuska i Moldavija. U B grupi rivali su Danska, Rusija, Bugarska, Rumunija, Holandija i Hrvatska.

Crna Gora će u četvrtak igrati dva meča, sa Portugalom (11.30) i Grčkom (16.15).

"Žrijeb je htio da se prvog dana sastanemo sa dva favorita naše grupe, Portugalom i Grčkom. Svi igrači su zdravi, motivisani i sa nestrpljenjem očekuju da turnir počne. Nadamo se bar jednom trijumfu koji bi nam olakšao nastavak i otvorio vrata četvrtfinala", kazao je selektor Nikola Čurović.

Crna Gora će u petak igrati sa Francuskom (9.00) i Moldavijom (13.50), dok ćemo se u subotu sastati sa Italijom.

"Utakmica sa Italijom će vjerovatno odlučivati sa kojeg ćemo mjesta i na kojeg protivnika ćemo ići u četvrtfinalu", dodao je Čurović, i naglasio da je golbal reprezentacija u Kišinjevu uspješno prošla klasifikacione ljekarske preglede i ispunila sve uslove potrebne za nastup na EP.

 

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Portal Vijesti

Pročitano 1492 put(a)

Back to top