utorak, 05 septembar 2017 15:21

Golbal reprezentacija Crne Gore od ponedjeljka na EP u Kišinjevu

Autor:

Moldavski Kišinjev od 4. do 11. septembra biće domaćin Evropskog prvenstva (EP) - C divizije u golbalu, na kojem će prvi put nastupiti i reprezentacija Crne Gore. Na Evropskom prvenstvu učešće 13 reprezentacija, podijeljenih u dvije grupe iz kojih će po četiri prvoplasirane izboriti četvrtfinale. Prema propozicijama, najbolje tri selekcije izboriće plasman u viši rang, odnosno B diviziju.

Crnogorska reprezentacija igraće u A grupi, u kojoj su još Portugal, Grčka, Italija, Francuska, Moldavija i Azerbejdžan. U B grupi rivali su Danska, Rusija, Bugarska, Rumunija, Holandija i Hrvatska.

Crnogorski reprezentativac, Goran Macanović, kazao je da je optimista, navodeći da će Crna Gora u svom debiju na šampionatu Evrope imati težak zadatak.

"Sa nekim od reprezentacija smo imali prilike da se sretnemo na raznim međunarodnim turnirima. Vjerujem da, uprkos činjenici da su se sve reprezentacije dobro spremale, možemo postići odličan rezultat i izboriti najmanje polufinale, koje koje bi nam dalo priliku da se borimo za ulazak u B diviziju", kazao je Macanović.

On je podsjetio da su u prethodnih dva mjeseca imali intenzivne pripreme tokom kojih su odigrali nekoliko utakmica sa reprezentacijama Slovenije i Velike Britanije, koje će krajem septembra učestvovati na EP A divizije.

"U tim mečevima ostvarili smo dvije ubjedljive pobjede protiv Velike Britanije, što nam je dalo elana i samopouzdanja da možemo ostvariti i pobjede nad većinom reprezentacija koje su na nivou C divizije. Neće biti lako ostvariti pobjede na EP, posebno što smo debitanti na velikim takmičenjima i što nemamo dovoljno iskustva", kazao je Macanović.

On je najavio da  će  osim njega na EP, u reprezentaciji  Crne Gore biti i Velizar Obradović, braća Marko i Nikola Nikolić, Veselin Vuković i Mirnes Ramović. Predvodiće ih selektor Nikola Čurović, a u delegaciji će biti i Milo Kastratović, koji će biti logistička podrška i prevodilac.

 

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Portal Vijesti

Pročitano 2355 put(a)

Back to top