sreda, 05 jul 2017 15:25

"Treninzi, rad na sebi i pozitivan stav uvijek daju rezultate"

Autor:

Nikola Ljubisavljević iz Niša, takmičar niškog kluba „Nais“, osvojio je tri zlatne medalje na nedavno održanom Međunarodnom plivačkom mitingu za osobe s invaliditetom u Grčkoj. On je bio prvi na 50 i 100 metara u disciplini kraul, a pobijedio je i na 100 metara prsno.

"U sportu sam cijelog života, trenirao sam i fudbal i druge sportove, ali mi je jednom doktorka na rehabilitaciji rekla da bi bilo dobro da se bavim plivanjem, što sam svakako prihvatio kao dobru ideju. Aktivno sam počeo da treniram od kraja 2015. godine, a sada sam donio tri zlatne medalje iz Grčke, što je za mene podstrek. Moram da priznam da sam očekivao dobar rezultat jer sam vrijedno radio i vježbao, svakako da sam ponosan i srećan, sada se vraćam treninzima i pripremama za novo takmičenje", objasnio je Nikola

 Osobama s invaliditetom savetuje da se bave sportom. "Sport je divna stvar, uči nas da budemo jaki i da se osjećamo bolje. Treninzi, rad na sebi i pozitivan stav uvijek daju rezultate", priča Nikola.

On trenira svakodnevno i veoma je posvećen sportu, jer, kako kaže, preko sporta se razvija zdrav duh. Da je na dobrom putu, pokazalo se još na početku plivačke karijere, kada je prošle godine u Švedskoj osvojio dve medalje.

Nikola je drugi razred matematičkog odeljenja Gimnazije „Svetozar Marković."Ne znam u ovom trenutku koji ću fakultet upisati, iako sam se posvetio plivanju, znam da neću odustati od škole. Čovjek može sve da postigne ako se dobro organizuje i vjeruje u to što radi".Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: www.blic.rs

Pročitano 2601 put(a)

Back to top