utorak, 20 jun 2017 15:26

Filip Radović osvojio zlatnu medelju u paru sa Bugarinom Kodjabaševim

Autor:

Crnogorski stonoteniser Filip Radović je paru sa Bugarinom Denislavom Kodjabaševim osvojio zlatnu medalju u kategoriji 10 na Masters open turniru koeficijenta 40 u njemačkom Bajrotu.

Crnogorsko-bugarski tandem je do zlatne medalje stigao ubjedljivo, pobijedivši sve protivnike sa maksimalnih 2:0.

Radović i Kodjabašev su u grupi bili bolji od ukrajinskog para Serhi Boiko-Lev Kats i ekipe Egipta, Sayed Mohamed-Hasan Husein.

U polufinalu su savladali da nsko-irski par Martin Nilsen-Antoni Dejvis, dok su dok je u finalu porazili Ruse Pavela Lukjanova i Jurija Nozdrunova.

Filip je na ovom turniru uzeo i bronzu u pojedinačnoj konkurenciji. Mladi Cetinjanin je na putu do medalje doživio samo jedan poraz i to u polufinalu od Poljaka Cajnovskog (3:2), svjetskog i prvaka paraolimpijskih igara.

Radović je u grupi bio neumoljiv, pa nije prepustio ni set Holanđaninu Martinsu Fereiri, Rusu Pavelu Lukjanovu i Amerikancu Džejmsu Brabroku.

Cetinjanin je u četvrtfinalu sa 3:1 savladao Irca Tomasa Dejvisa.

"Jako sam zadovoljan. Odličan turnir za Filipa, igrao je konstantno dobro", rekao je trener Filipa Radovića, Nikolaj Lupulesku.

Turnir u Njemačkoj je za Filipa bio generalna provjera za Evropsko prvenstvo za osobe s invaliditetom u Laškom, od 26. septembra do 5. oktobra, na kojem brani evropsku bronzu osvojenu prije dvije godine u danskom Vejleu.Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Portal Vijesti

Pročitano 2840 put(a)

Back to top