ponedeljak, 20 mart 2017 15:34

Raspisan konkurs za festival "Uhvati film"

Autor:

Konkurs za filmove za 15. međunarodni Filmski festival "Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invaliditeta, otvoren je od 15. marta do 15. juna 2017. godine.

Filmski festival "Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film" obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu mogućnosti i dostignuća osoba s invaliditetom, kao i raznovrstan kvalitetan prateći program na temu invaliditeta (radionice, tribine, izložbe). Festival se prikazuje u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, u Rijeci u realizaciji Udruge Spirit, a od ove godine i u Banjoj Luci u realizaciji Humanitarne organizacije Partner. Stoga, "Uhvati film" jedini je regionalni festival filmova o osobama s invaliditetom na ovim prostorima koji ima zajednički cilj: informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba s invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama s invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, kao i stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba s invaliditetom u sve sfere društvenog života. Bitan dio festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invaliditeta (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom, odnosno engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film/ove obavezno na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dvije fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu.

Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na adresi:

http://sr.uhvatifilm.org/konkurs ili u direktnom kontaktu sa organizatorima na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: www.rtv.rs

Pročitano 1606 put(a)

Back to top