sreda, 20 mart 2019 20:53

Priča o nasmijanom Rajliu

Autor:

Danas (20. mart) se obilježava Međunarodni dan sreće. Tim povodom vam donosimo pricu o četvorogodišnjem dječaku Rajli Baksteru (Riley Baxter) iz Kenta u Velikoj Britaniji. Rili polako ali sigurno gradi karijeru modela. Maleni Britanac ima prirodni šarm koji su prepoznali stručnjaci u modnoj industriji pa je potpisao ugovore za brendove poput Maderkeria (Mothercarea), poznatog britanskog lanca prodavnica s opremom za djecu. Osoba je s Daun sindromom, a s okolinom komunicira pomoću Makaton znakovnog jezika. Roditelji ga od milja zovu „Nasmijni Rajli“ (Smiley Riley“).

“Nazvali smo ga Nasmijani Rajli još kada je bio jako mali jer ljude čini srećnima. Kada vide njegov osmijeh, to im uljepša loš dan” rekao je njegov otac Stjuart.

Prisjetio se koliko su bili zabrinuti kada su im nakon njegovog rođenja saopštili da je Rajliju identifikovan Daun sindrom.

 “Plakao sam. Ne zato što bih ga manje volio, već zato što znam u kako okrutnom svijetu živimo i brinuo sam kako će se ponašati prema njemu. To je bilo prvo što mi je prošlo kroz glavu, ali očigledno da nisam bio u pravu. Sada znam da je to bio strah od nepoznatog“.

“Rajli iz života izvlači ono najbolje. Sada se bavi modelingom i voli kameru. On uživa u svemu što radi i sve što radi, radi s osmijehom, a na snimanjima vole kada su djeca prirodna“, dodao je Stuart.

Zbog vrlo slabih mišića dugo mu je trebalo da samostalno prohoda, do treće godine to nije mogao bez hodalice. Brže se umara od ostale djece, ali ima jaku volju da nastavi dalje. Vrlo je odlučan, kažu roditelji.

U vrtiću ga, kažu, djeca obožavaju - uvijek je u središtu njihove pažnje.

„Jednom smo malo zakasnili na jednu dječiju zabavu na kojoj je bilo dvadesetak mališana. Bili su okupljeni oko žene obučene u kostim vile, ali kada su vidjeli Rajlija, počeli su da uzvikuju njegovo ime i svi su pojurili prema njemu“,  kaže Stjuart.

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: 24sata.hr

 

Pročitano 4029 put(a)

Back to top