sreda, 13 maj 2020 10:13

Odbacite predrasude i budite svoji!

Autor:

Ona je djevojka koja je učestvovala na Specijalnoj olimpijadi Sjedinjenih Američkih država i pobijedila već četiri puta, a Svjetsko prvenstvo je osvojila dva puta. Gimnastika je oduvijek bila važan dio njenog života. Njeno ime je Čelzi Verner.

Imala je četiri godine kada se počela baviti gimnastikom kako bi ojačala mišiće. Nedugo nakon toga, postala je prvakinja kakva je i dan danas. Kako sama kaže, gimnastika je naučila novim vještinama, ali i pored toga dala joj je ogromno samopouzdanje.

Na kraju su se strpljenje i istrajnost isplatili. Kompanija Mi govorimo (We Speak), koja radi na promovisanju pozitivnog stava prema tijelu i inkluziji u svijetu modela, ubrzo je otkrila na društvenim mrežama. Čelzi je primjetila da, kao i u mnogim drugim sferama života, ni u svijetu modelinga ne postoji dovoljno osoba s Daun sindromom. Ona je željela da bude ta promjena. Osnivačica pomenute kompanije Maraja, je u jednom vrlo popularnom videu uočila njenu veselu optimističnu energiju. Otkrila je njen potencijal da napreduje u svijetu mode.

Prema riječima Maraje, Čelzi je prosto predivna. Spremno i otvoreno prima povratne informacije, a takođe i izrazito brzo uči. Iako su ove dvije osobine značajne za bilo koju sferu života, to je naročito tačno u svijetu mode. Zbog toga se Maraja nada da će Čelzi dogurati vrlo daleko na svom životnom putu. 

Čelzi tvrdi da u današnje vrijeme puno raznolikosti ljudi treba da odbace svoje predrasude o osobama s invaliditetom, budu neustrašivi i slijede svoje snove.

Izvor: www.lolamagazin.com 



Pročitano 2096 put(a)

Back to top