petak, 03 jun 2016 15:22

SRBIJA: Upoznajte direktoricu Univerzitetskog centra za studente sa hendikepom Univerziteta u Beogradu

Autor:

Na konstitutivnu sjednicu Skupštine Srbije, koja je zakazana za 10 časova, došla je i nova poslanica, Ljupka Mihajlovska, iz pokreta “Dosta je bilo”.

Ljupka je direktorica Univerzitetskog centra za studente sa hendikepom Univerziteta u Beogradu, gdje radi na pružanju podrške mladima iz osjetljivih društvenih grupa, na razvoju i primjeni koncepta inkluzivnog obrazovanja na svim nivoima, poštovanju ljudskih prava i različitosti i njegovanju tolerancije.

Bila je članica Stručnog tima za reformu visokog obrazovanja Republike Srbije od 2013. do 2015. godine, kao i koordinatorka tematske grupe Obrazovanje, vaspitanje i obuka mladih tokom izrade Nacionalne strategije za mlade 2015-2025 i Akcionog plana 2015-2017.

Osnivačica je nevladine organizacije koja se bavi promovisanjem koncepta cijeloživotnog učenja – “Podijeli znanje“. Bila je i izvršna direktorka nevladine organizacije Udruženje studenata sa hendikepom do 2011. Diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2009. godine.

Na izbornoj listi “Dosta je bilo-Saša Radulović” je 14. na listi kandidata za nove poslanike.

 

Pripremio: Kristian Camaj

Izvor: Telegraf.rs

Pročitano 1466 put(a)

Back to top