petak, 29 maj 2015 12:08

BBC traži da zaposli osobu s invaliditetom

Autor:

Britanski BBC raspisao je oglas za zapošljavanje novog prezentera vremenske prognoze,  a pomenuto radno mjesto rezervisano je  za osobu  s invaliditetom, javlja  Agencija Anadilu.

"Želite li da svoje zanimanje za vremensku prognozu podijelite s javnošću tako što će te prezentovati  bilten vremenske prognoze? Jeste li osoba s invaliditetom? Nije vam potrebno da budete ekspert za meteorologiju, niti bilo koju drugu oblast", navodi se u oglasu BBC-a.

Iz ove ugledne medijske kuće javljaju da trenutno nemaju ni  jednu osobu s invaliditetom koja vodi neki program, ali da svakako  žele da to uskoro promijene.
 
Osobe koje se prijave na konkurs imaće osiguranu i besplatnu edukaciju na Akademiji BBC-a,  i moći će da apliciraju na buduće oglase ove kuće.

Iz UMHCGa apelujemo na domaće poslodavce da, umjesto što plaćaju posebne doprinose zbog nezapošljavanja lica s invaliditetom, ovim osobama pruže priliku da pokažu svoje sposobnosti i potencijale,  i njihovim  zapošljavanjm  istiskoriste povoljnosti koje im nudi Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica s invaliditetom.Pripremila: Sandra Nedović


Izvor: www.24.sata.info

Pročitano 1662 put(a)

Back to top