utorak, 15 april 2014 12:40

Pomoć za osobe s invaliditetom prilikom upisa na fakultet

Autor:

Kako saznajemo, Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) pozvalo je buduće studente s invaliditetom da im se obrate, kako bi dobili pomoć prilikom upisa na željeni fakultet, ali i tokom studiranja. Iz te organizacije su podsjetili da su u saradnji sa crnogorskim Univerzitetima, u okviru projekta “Podrška i inkluzija studenata s invaliditetom u visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori”, otvorili Kancelariju za savjetovanje u kojem mogu dobiti sve inforamcije i podršku za njihovo studiranje.

Taj servis, kako su saopštili, omoguaćava studentima s invaliditetom upis na fakultet, oslobađanje od plaćanja školarine, dostupnu literaturu, pomoć pri sređivanju studentskog kredita, dobijanju studentskog smještaja, ali i pružanje raznih informacija u vezi studiranja. “U protekloj godini smo inicirali upis, omogućavanje besplatnog školovanja i smještaja u studentski dom za sve studente koji su nam se obratili. Osnovni pokazatelj uspjeha jeste i trenutni broj studenata na fakultetima u Crnoj Gori”, kazali su iz UMHCG-a u saopstenju.

Kako su naveli, iako su za unapređenje položaja i ravnopravan tretman studenata s invaliditetom potrebni dodatni napori, evidentno je da se sve veći broj OSI odlučuje za visoko obrazovanje.

Izvor: www.vijesti.me

Pročitano 2315 put(a)

Back to top