sreda, 15 april 2015 12:41

Otvorena Kancelarija za savjetovanje studenata s invaliditetom

Autor:

Kako saznajemo iz saopstenja - Udruženje mladih sa hendikepom UMHCG je u saradnji sa crnogorskim Univerzitetima otvorio Kancelariju za savjetovanje, a u okviru projekta "Podrška i inkluzija studenata s invaliditetom u visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori".


Kancelarija predstavlja resursni centar za studente s invaliditetom sa crnogorskih univerziteta. “Studenti s invaliditetom dobiće svu neophodnu podršku i informacije vezane za njihovo studiranje”, kazala je izvršna dorektorica UMHCG-a Marina Vujačić, kako su naveli. Ona je pozvala sve buduće studente s invaliditetom da se obrate Udruženju, kako bi im UMHCG pomogao prilikom upisa na željeni fakultet i bili na usluzi dalje tokom studiranja.  Izmedju ostalog istakla je: “Napominjemo da je naša predstavnica Miroslava - Mima Ivanović članica Radne grupe za izradu Novog Zakona o visokom obrazovanju. Udruženje se posredstvom Mime bori za regulisanje besplatnog školovanja za studente s invaliditetom i za stvaranje jednakih uslova i šansi u visokom obrazovanju za sve student”, naglasila je Vujačić.

Projekat "Podrška i inkluzija studenata s invaliditetom u visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori" je podržan kroz Tempus program Evropske unije EU.

Originalan tekst pročitajte ovdje.

Pročitano 2083 put(a)

Back to top